Italië - Umbrië

  • 18  t/m 25 mei 2024. (zaterdag-zaterdag) 
  • 21 t/m 28 sept 2024 ( zat.-zat. ) 

Umbrië, in het midden van Italië, wordt door de Italianen ook wel het ‘groene hart’ genoemd.

Umbrië grenst aan Toscane, maar heeft een totaal ander karakter. Ruig en oorspronkelijk. Het land van boeren. Mannen met sterke, gebronsde handen, maar ook met een diepgeworteld cultureel bewustzijn. Vraag de inwoners naar de grote schilders en kunstenaars als Leonardo da Vinci en verwacht verhalen vol passie en tranen.


soms wel serieus pittig terreinrijden.

Onze gids neemt ons mee langs de geschiedenis van de Romeinen, en van de Etrusken, en laat ons offroadend genieten van middeleeuwse burchten en kastelen. Hij laat ons zien waarom vele stadjes niet zonder reden op heuveltoppen gebouwd zijn. Of waarom het Vaticaan de reden is dat Perugia nu een onderaardse stad heeft. Onze hotelreis door het oude Umbrië is een reis voor iedereen, die van terreinrijden, lekker eten en van het mooie oude Italië houden.

De natuur is er wonderschoon. Kleinschalige landbouw  wordt afgewisseld door grote bosrijke gebieden. Overal liggen nog oude, soms vergeten routes. De, door de tand des tijds, aangetaste Romeinse routes zijn pittig. Delen ervan ontbreken soms, maar dat maakt het voor ons natuurlijk wel interessant. 1 dag tijdens deze week rijden we de hele dag een prachtroute op routeboek, individueel of in kleine groepjes.
Heerlijk om uw eigen (terras) tempo te kunnen bepalen. Tegen de avond wordt u in het volgende hotel ontvangen voor al weer een heerlijk diner.


Assisie 

Onder leiding van onze Italiaanse gids Andrea, en onder aupicien van Carla, onze gastvrouw in het eerste hotel maken we een hele mooie en vaak pittige 4x4 trektocht die ons brengt naar Gubbio, Perugia, Assisi, Trevi, collemachio, Cartona  en talloze kleine dorpjes. Ook rijden we mooie tracks langs het Lago di Trasimeno.

Prijs 1775,- pp op basis van 2 personen per auto.

Prijs is inclusief

  • 7 hotelovernachtingen, ontbijt, heerlijke Italiaanse lunches en 4 gangen diners.
  • Excursies in Perugia,  Santa Maria degli Angeli., en een wijnproeverij.
  • Italiaanse gids, HSR begeleiding, gps uitleg en ondersteuning.
  • Informatie en kennismakingsmiddag.
  • Reisvoorbereidingspakket. 

Deze reis is geschikt voor:
licht geprepareerde 4x4 auto's. Iets grotere banden, At of MT heel graag.  diff. beschermers, goede bumpers voor en achter, liefst een lier.

Met avontuurlijke groet, en graag tot in Perugia in Umbrië,
Harrie