Roemenië

Kampeer en hotel trektocht
Roemenië hoge Karpaten
  • 12 t/m 21 juli 2021  Hotelreis Karpaten 1145,-- pp op basis van 2p/auto
  • 22 t/m 31 juli 2021  Kampeertrektocht Hoge Karpaten 725.-- pp op basisvan 2p/auto

Je moet er wel een stukje voor rijden, zo’n 1750 km, maar dan krijg je ook wat!

Het Karpaten-gebergte in Roemenië mag je gerust majestueus noemen. De Roemenië-reis staat voor wild-kamperen, samen het vuur maken en eten koken, met zo nu dan de mogelijkheid van een klein pensionnetje. Een gastvrij volk, waar we spontaan bij de mensen thuis komen, of een kleinschalige palenka-stokerij kunnen bezoeken. Of zomaar voor de klas staan in een dorpsschooltje.

                                                                         
Maar het offrijden in de inmense natuur, daar gaat het natuurlijk in eerste instantie om. Routes die we onder leiding van onze Roemeense gids johan rijden zijn, lijkt t soms wel, oneindig lang en serieus pittig. Voor deze reis heb je wel een goed geoutilleerde 4x4 nodig. Modderbanden, een lier, en een goede uitrusting om in het wild te kunnen kamperen. We maken ons kamp iedere dag weer op een volgende plaats, maar allemaal zijn het juweeltjes. In de bergen met uitzicht op het dal, of aan een riviertje waarin je kunt zwemmen, of zo maar bij een boerderij waar we, na de weg gevraagd te hebben, gastvrij ontvangen worden.


   

Ook kunnen de routes, afhankelijk van de regen, extreem zijn. V-gulleys en lange hellingen leiden ons over de toppen. Het is het by far het mooiste offroad dat ik ooit gereden heb.

Vanuit Negresti maken we een trektocht naar het zuid-oosten, dieper de Karpaten in. Vanuit Negresti volgen we de tracks naar Baie Mare, Targu Lapus, Nassaud, Carli Baba, en Sighetu Marmatei. Boodschappen doen we onderweg, soms in een stadje op een marktje, soms in een winkeltje, nauwelijks herkenbaar achter een deur van een boerderij. Een reis die het maximum aan 4x4-virus in je naar boven haalt, en 1 keer geweest, wordt ie niet geschrapt, maar blijft met stift geschreven op je ‘bucket list’  vaststaan.

Prijs Kampeerreizen 725,- pp op basis van 2 personen per auto.
Inclusief

  • Diner inclusief drank bij aankomst en bij afscheid.
  • 2 x camping.
  • Roemeense gids, HSR begeleiding, gps routes en gps uitleg.
  • Informatie en kennismakingsmiddag.
  • Reisvoorbereidingspakket.

Exclusief
Eten tijdens de kampeer-overnachtingen.  Overnachting in pension, wanneer de mogelijkheid zich aandient.
Deze reis is geschikt voor:
geprepareerde 4x4's: Lier, modderbanden of goede AT, bescherming (diffs, dorpels) en de chauffeur met serieus voldoende offroad ervaring.

Hoteluitvoeringen

Hoteluitvoering is ongeveer dezelfde route als de kampeeruitvoering. We maken een trektocht van zo'n 400-500 km. In totaal 9 hotelovernachtingen.
De hotels varieren van heel gaaf tot echte eerlijk roemeense pensions, waar de gastvrijheid door de gastvrouw en heer ons met warmte tegemoet komt,
Ook deze reis kan serieus pittig zijn. Auto's en chauffeurs moeten goed voorbereid zijn. 
Prijs hoteluitvoering 1145,-- pp (incl alle maaltijden.)

Deze reis is geschikt voor:
geprepareerde 4x4's: Lier, modderbanden, bescherming (diffs, dorpels) en de chauffeur met serieus voldoende offroad ervaring.

Met avontuurlijke groet en graag tot in Negresti-Oas, Harrie en Johan