Roemenië Hoge Karpaten

Kampeer trektocht
  • 30 juli t/m 9 aug. 2024  Hoge Karpaten kampeertrektocht 975,-- pp op basis van 2p/auto 

Je moet er wel een stukje voor rijden, zo’n 1750 km, maar dan krijg je ook wat!

Het Karpaten-gebergte in Roemenië mag je gerust majestueus noemen. De Roemenië-reis staat voor wild-kamperen, samen het vuur maken en eten koken, met zo nu dan de mogelijkheid van een klein pensionnetje. Een gastvrij volk, waar we spontaan bij de mensen thuis komen, of een kleinschalige palenka-stokerij kunnen bezoeken. Of zomaar voor de klas staan in een dorpsschooltje.

Maar het offrijden in de inmense natuur, daar gaat het natuurlijk in eerste instantie om. Routes die we onder leiding van onze Roemeense gids johan rijden zijn, lijkt t soms wel, oneindig lang en serieus pittig. Voor deze reis heb je wel een goed geoutilleerde 4x4 nodig. Modderbanden, een lier, en een goede uitrusting om in het wild te kunnen kamperen. We maken ons kamp iedere dag weer op een volgende plaats, maar allemaal zijn het juweeltjes. In de bergen met uitzicht op het dal, of aan een riviertje waarin je kunt zwemmen, of zo maar bij een boerderij waar we, na de weg gevraagd te hebben, gastvrij ontvangen worden.


   

Ook kunnen de routes, afhankelijk van de regen, extreem zijn. V-gulleys en lange hellingen leiden ons over de toppen. Het is het by far het mooiste offroad dat ik ooit gereden heb.

Vanuit Baia Mare maken we een trektocht naar het oosten, dieper de Karpaten in. We gaan via Ungureni en en grossli naar Romuli. Daartrekken we noordwaarts naar Borsa en verder naar t Oosten. We doorkruisen het Maramures nationaal park en . Boodschappen doen we onderweg, soms in een stadje op een marktje, soms in een winkeltje, nauwelijks herkenbaar achter een deur van een boerderij. Een reis die het maximum aan 4x4-virus in je naar boven haalt, en 1 keer geweest, wordt ie niet geschrapt, maar blijft met stift geschreven op je ‘bucket list’  vaststaan.

Prijs Kampeerreizen 975,- pp op basis van 2 personen per auto.
Inclusief

  • BBQ bij aankomst en bij afscheid.
  • campings
  • HSR begeleiding, gps routes en gps uitleg.
  • Informatie en kennismakingsmiddag.
  • Reisvoorbereidingspakket.

Exclusief
Eten tijdens de kampeer-overnachtingen.  Overnachting in pensions, wanneer de mogelijkheid zich aandient.

Deze reis is geschikt voor:
geprepareerde 4x4's: Lier, modderbanden of goede AT, bescherming (diffs, dorpels) en de chauffeur met serieus voldoende offroad ervaring.