Spaanse Pyreneeën

  •   12 t/m 19 juni 2022 Hotel reis   

Utrecht - Claverol 

 

Na een reis van 1350 km begint ons avontuur op zaterdag eind van de middag in het gave hotel van Andreu and Tina in Claverol . Dit bergdorpje ligt zo'n 100 km ten zuiden van Andorra.
Van hieruit begint ons avontuur dat ons dwars door de Pyreneeen westwaarts naar Pamplona brengt.  We zullen deze reis zo'n 600 km  afleggen. Grotendeels offroad,
maar ook over mooie kleine weggetjes, die ons naar onze volgende hotel overnachting plaats brengen. Modder, pittige beklimmingen en doorwadingen kunnen bij slecht weer  ook ons lot zijn.
 


 

Van Claverol naar Pamplona

Een reis van 8 dagen waarin we de Spaanse Pyreneeen van oost naar west doorkruisen. In het gebergte zijn er 129 pieken met een hoogte van 3000 meter of meer. De hoogste berg in de keten is de Aneto (3404 meter), gelegen in het uiterste noordoosten, daar waar we zo'n beetje beginnen. We trekken over bergpassen, passeren zo nu en dan verlaten bergdorpjes en bezoeken bijzondere dolmen (hunnebedden) en mooie kastelen. 
Het avontuur dat we gaan ondernemen is een mooie afwisseling van cultuur, natuur en avontuur. Magnifieke vergezichten in de hoge bergen, wisselen zich af met het doorkruisen van de semi woestijn in het departement Navarra. 
 

Iedere dag halen we verse boodschappen voor de lunch en voor het avondeten. Maar ook kunnen  we zo nu en dan in een restaurantje onderweg lekker gaan eten met heerlijke verse gerechten (vooral vlees en salades) onderweg in een klein achteraf dorpje waar je het gevoel krijgt dat we alléén op de wereld zijn.

 

Hotelreis
12 t/m 19 juni 2022  Hotel reis  (zon.- zon.)
prijs hotelreis  1345,-- pp ( op basis van 2p per auto)

Inclusief:

  • Alle 7 hotels en ontbijt tijdens de reis
  • Alle diner's en lunches 
  • Reisbegeleiding  Harrie Schouten
  • Informatie en kennismakingsmiddag
  • Reisvoorbereidingspakket

Deze reis is geschikt voor:
Alle standaard 4x4 auto's. AT of MT banden zou mooi zijn.

Met avontuurlijke groet en graag tot in Claverol.
Harrie